slide
 
Klik hier voor een selectie uit het concert van Circonflexe zoals te zien op Youtube.
Het concert was op 4 juni 2023 in de Lutherse kerk te Groningen.


Circonflexe

De ongewone en bijzondere bezetting van Circonflexe, altviool, accordeon, piano en contrabas, lijkt een beetje op een tango-ensemble en inderdaad staat er één tango op het repertoire. De combinatie van instrumenten leent zich er uitstekend voor om met de mooie sonore klank van de altviool, het expressieve vermogen van de accordeon, de veelzijdigheid van de piano en het ritmische en harmonische fundament van de contrabas een veelheid en verscheidenheid aan composities ten gehore te brengen. Dat heeft een mooi en aantrekkelijk programma opgeleverd.

Eltjo de Lang, oprichter en pianist van het kwartet, met wortels in de klassieke muziek en de jazz, heeft alle werken op het programma speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd op basis van lange en intensieve improvisaties.
Dit heeft geleid tot stromende, melodieuze muziek, verhalend, verfijnd, poëtisch, toegankelijk, verrassend en licht melancholisch.

De musici:
• Richard Wolfe ⋅ Altviool
• Gertie Bruin ⋅ Accordeon
• Eltjo de Lang ⋅ Piano
• Bert van Erk ⋅ Contrabas


slide


“A thing of beauty is a joy forever:” (John Keats)


Heel veel dank aan Eleonore Pameijer, Martin Grudaj, Erik Huele, Willem Oud Ammerveld en Hendrik Kleinbruinink voor hun bijdrage aan de realisatie van dit project.